KANTILAKI

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015



Νέες Διώξεις Ετοιμάζονται για την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία


 15940221_13023321.limghandler



Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος Σύμφωνα με την ε/φ Τελεγκράφ, δημοσιεύτηκε άρθρο του Καστριότ Μπεζάτι, ιστορικού, με τίτλο «Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος...


Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Σύμφωνα με την ε/φ Τελεγκράφ, δημοσιεύτηκε άρθρο του Καστριότ Μπεζάτι, ιστορικού, με τίτλο «Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος δεν επιθυμεί η Πρεμετή να έχει πολιτιστικό κέντρο».

Το άρθρο αναφέρεται σε περιστατικό στην Πρεμετή, όταν τον Αύγουστο του 2013, ο Δήμος Πρεμετής έστειλε ιδιωτικούς αστυνομικούς στο ναό Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, προς εκτέλεση απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου για την επιστροφή του κτιρίου της εκκλησίας στις δημοτικές αρχές, οι οποίες θεωρούσαν ότι ο χώρος τους ανήκει και πως πρόκειται για πολιτιστικό κέντρο.

Σύμφωνα με την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, το κτίριο αυτό είχε κατασχεθεί από το κομμουνιστικό καθεστώς το 1968 και μετατράπηκε όπως και εκατοντάδες άλλες εκκλησίες σε όλη τη χώρα σε πολιτιστικό κέντρο.Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος σε κήρυγμα του με αφορμή το περιστατικό της 16/8/2013 έκανε λόγο για ένα «πάρα πολύ θλιβερό γεγονός» και υπενθύμισε μεταξύ άλλων τη συμφωνία του Ιανουαρίου του 2010 μεταξύ της κυβέρνησης και των θρησκευτικών κοινοτήτων στη χώρα για την επιστροφή σ” αυτές όλων των θρησκευτικών ιδρυμάτων. «Ξαναζούμε τον εφιάλτη του 1967 όταν το κομμουνιστικό καθεστώς νόμιζε ότι θα ξερίζωνε για πάντα τη θρησκευτική πίστη από τον Αλβανικό λαό», τόνισε.
Χαρακτήρισε δε τη βεβήλωση της εκκλησίας «μεγάλη προσβολή όχι μόνο της ορθόδοξης εκκλησίας, αλλά της Αλβανίας», η οποία, όπως ανέφερε, προσδοκά την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έτσι τώρα κατηγορείται ο Αρχιεπίσκοπος ότι θέλει να μετατρέψει το αλβανικό πολιτιστικό κέντρο σε ελληνικό !!!!!!!!!. Τέλος, το άρθρο καταδικάζει το γεγονός ότι οι Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές έθεσαν το συγκεκριμένο θέμα στη Συνεδρίαση του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος και αναφέρει ότι κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με τα πρότυπα της ΕΕ.

Θεωρούμε ότι όλα δεν γίνονται τυχαία, φαίνεται οι αλβανικές αρχές να ενεργούν βάση σχεδίου και όπως είπε και ο Αρχιεπίσκοπος ξαναζούμε στιγμές διώξεων τύπου Χότζα, που στόχο έχουν την Ελληνική μειονότητα. Η Ελληνική κυβέρνηση απαιτείται άμεσα να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, που απότι φαίνεται προαναγγέλθηκε μέσω του αλβανικού τύπου και να θέσει κόκκινες γραμμές στα θέματα αυτά τόσο απέναντι της Αλβανίας όσο και στις αποφάσεις της ΕΕ.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

KANTILAKI
https://www.etsy.com/shop/KANTILAKI?ref=hdr_shop_menu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου