KANTILAKI

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015



Απειλεί ωμά την Ρωσία ο Ερντογάν με την στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ !
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Ενώ η Ρωσία συνεχίζει και παρατείνει επί  αόριστον τις αεροπορικές επιδρομές των σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών της στην Συρία, που...



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ενώ η Ρωσία συνεχίζει και παρατείνει επί  αόριστον τις αεροπορικές επιδρομές των σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών της στην Συρία, που τώρα περιλαμβάνουν και την αρχαία πόλη της Παλμύρας, η τουρκική ελίτ ‘’ βγάζει καπνούς‘’. Τα τουρκικά σχέδια για την δύστυχη Συρία πάνε στην κυριολεξία περίπατο.
Μάλιστα ενώπιο των νατοϊκών αξιωματούχων ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι χάνει την υπομονή του με τις ρωσικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της χώρας του, όπως αναφέρει αραβική ιστοσελίδα .
«Μια επίθεση στην Τουρκία σημαίνει μια επίθεση στο ΝΑΤΟ,» προειδοποίησε ο Τούρκος Πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.
Για αυτό δια μέσω του Τούρκου Υπουργού άμυνας οι Τούρκοι ‘‘μίλησαν‘‘ προχθές για χερσαία εισβολή στην Συρία. Δεν ήξεραν δεν ρώταγαν πριν μπλέξουν με τον Βλαδίμηρο ; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, τα μαντάτα‘‘ για την Άγκυρα,  τους Σαουδάραβες και τους Καταριανούς φίλους τους είναι άσχημα , πολύ άσχημα.

Η Ρωσία έχει ετοιμάσει την δική της αντιαεροπορική ασπίδα στην Συρία, σύμφωνα και με άρθρο μας με τίτλο (Η Ρωσία έχει δημιουργήσει στην Συρία μια αντιαεροπορική ‘‘ασπίδα‘’ ανάλογη με το ισραηλινό «Iron Dome»).

Στη Συρία, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν δημιουργήσει μία αντιαεροπορική ‘’ασπίδα ‘’ αεράμυνας, η οποία έχει ως αποστολή να εξασφαλίσει την προστασία όλων των στρατιωτικών και μη στρατηγικών υποδομών , συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρόμιου της Λατάκειας,» ανέφερε ρωσική στρατιωτικο-διπλωματική πηγή .
Ως μέρος της αεράμυνας αυτής έχουν μεταφερθεί επίσης και τοποθετηθεί και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-125 «Pechora-2M», πύραυλοι S-300 αλλά και άλλα συστήματα. Κοινώς ότι πετάει  και  ότι κολυμπάει γύρω απο την συριακή επικράτεια με εχθρικές διαθέσεις θα στοχεύεται και θα ‘‘εξολοθρεύεται‘‘.
Το ΝΑΤΟ, από την πλευρά του απέρριψε  τις εξηγήσεις της Μόσχας,  ότι τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη της  παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας μέλος της συμμαχίας, απο ανθρώπινο  λάθος . Η βορειοατλαντική συμμαχία ανακοίνωσε πως η Ρωσία είχε στείλει επιπλέον στρατεύματα της στην Συρία , καθώς και το ότι αναβαθμίζει  συνεχώς την ναυτική της παρουσία .
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg , δήλωσε ότι η συμμαχία συνέλεξε πληροφορίες που εμφανίζουν μια  σημαντική αύξηση  των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Συρία, συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων στρατευμάτων και των πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Εμείς δεν θα κάνουμε εικασίες σχετικά με τα κίνητρα … αλλά αυτό δεν μοιάζει με ατύχημα και έχουμε δει αρκετά από αυτά », δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ για τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία. Σημείωσε δε ο ίδιος ότι αυτές οι επιδρομές  «κράτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.»
Τα περιστατικά, που το ΝΑΤΟ έχει περιγράψει ως «εξαιρετικά επικίνδυνα» και «απαράδεκτα», υπογραμμίζουν τους κινδύνους για περαιτέρω κλιμάκωση του συριακού εμφυλίου πολέμου. Ειδικά όταν ρωσικά και αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη υλοποιούν αποστολές πάνω από την ίδια χώρα για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο .
Όπως και να έχει οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να ξεκινήσουν εύκολα έναν παγκόσμιο πόλεμο με την Ρωσία, αλλά ‘’βάζουν μπροστά ‘’ την Τουρκία. Μαντέψτε ποιος ‘‘ακριβώς θα πληρώσει την νύφη; ‘‘ που λέει και ο σοφός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου