KANTILAKI

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Κεραλοιφή: Το πανάρχαιο φυσικό καλλυντικό των γυναικών!

Και  τα χρόνια πέρασαν και οι γιαγιάδες μας βγήκαν σωστές και εμείς μετά μανίας ψάχνουμε φυσικά καλλυντικά για το πρόσωπο, τα μαλλιά, το σώμα.

Τι είναι η κεραλοιφή;
Η κεραλοιφή είναι μια πανάρχαια συνταγή καλλωπισμού  και περιποίησης του δέρματος.  Είναι μια κρέμα λιπαρή, φτιαγμένη από δύο και μόνο φυσικά συστατικά:κερί μέλισσας και ελαιόλαδο. Από εκεί και έπειτα μπορούν να προστεθούν διάφορα έλαια για πιο εξιδικευμένη χρήση. Για παράδειγμα βαλσαμόλαδο για βαθύτερη ενυδάτωση.
Χρησιμότητα
Οι ιδιότητες της κεραλοιφής είναι τόσο καλλωπιστικές, όσο και θεραπευτικές. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για  ενυδάτωση προσώπου σαν κρέμα ημέρας (και μόνο μία φορά την ημέρα να βάλουμε αρκεί για να κρατάει ενυδατωμένο το πρόσωπο). Ως κρέμα σώματος (σε πιο υγρή μορφή). Σε καψίματα, κοψίματα, συγκάματα (ειδικά στα μωρά), σκασμένα χείλη, αλλά και σε  φτέρνες που έχουν ανοίξει. Επίσης είναι ιδανική για τον έρπη. Όσοι ταλαιπωρούνται από ξηροδερμία επίσης θα δουν αποτέλεσμα. Αλλά και  για τις μανούλες με σκασμένες θηλές που δεν χρειάζεται να την αφαιρέσουν πριν το θηλασμό.
Φτιάξτο μόνος σου:
Υλικά
Αμυγδαλέλαιο (το βρίσκετε στο φαρμακείο)
Μελισσοκέρι (το βρίσκετε σε μαγαζί με εκκλησιαστικά είδη)
1 άδειο βαζάκι (και αυτό της μαρμελάδας κάνει)
1 τρίφτη (του τυριού)
Μέσα στο άδειο βαζάκι βάζετε  τα 2 υλικά σε αναλογία 5:1, δηλαδή 5 κουταλιές αμυγδαλέλαιο για 1 κουταλιά τριμμένο μελισσοκέρι.
Βάζετε το βαζάκι σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει,  και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μελισσοκέρι. Θα πάρει περίπου 10 λεπτά.
Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για τουλάχιστον μια ώρα. Η κεραλοιφή σας είναι έτοιμη. Μπορεί να σας φανεί λίγο σκληρή, αλλά μαλακώνει εύκολα με τη θερμότητα των χεριών σου όταν πάτε να την χρησιμοποιήσετε.
Έίναι απλή στη δημιουργία της, άκρως φυσική κρεμούλα και πολύ ευεργετική. 
ΠΗΓΗ: flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου